Zelflerenschrijven-eb1edruk.nl
Introductie

Online schrijftraining voor studenten economie en bedrijfskunde

Veel studenten hebben grote moeite met het schrijven van goede, leesbare teksten. Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde is een online-schrijftraining die bestaat uit elf programma’s, die verschillende aspecten van het schrijven behandelen. Aan de orde komen: structuur, theoretisch kader, data en methodiek, resultaten, integriteit, verwijzen, parafraseren, argumentatie, zinsconstructie, revisie op grammatica en interpunctie, en wetenschappelijke schrijfstijl. 

 

Elk hoofdstuk biedt schrijfadvies en vuistregels. Vervolgens worden online oefeningen gemaakt om de vuistregels te leren toepassen. Het antwoord kan daarna vergeleken worden met een goed voorbeeld, de zogenoemde expertversie. Uiteindelijk kunnen de vuistregels worden gebruikt om een eigen schrijfopdracht te maken en te reviseren. De uitleg en de vuistregels zijn na te lezen in het boek Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde.

 

Effectief zonder moeite
De combinatie van een heldere uitleg over de verschillende vaardigheden en de oefening ervan, waarop meteen feedback volgt, leidt tot een zeer effectieve training.
 

Online monitoren en feedback

Docenten kunnen op de site de vorderingen van hun studenten met de schrijftraining inzien. Het boek is tevens te gebruiken als naslagwerk.

 

Toegang
In het boek vindt de student een toegangscode tot de online schrijftraining waarop de digitale programma’s te volgen zijn. 

 

Deze succesvolle training is al jaren in gebruik bij diverse universiteiten en hogescholen.


Doelgroep

  • studenten economie en bedrijfskunde op WO-niveau
  • studenten van economische richtingen op HBO-masterniveau

 

 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.